Synalar

Synalar

Synalar is een hormoonzalf. Dit ontstekingsremmende product wordt toegepast op de huid. De werkzame stof fluocinolon is een zogenaamde corticosteroïde, oftewel een bijnierschorshormoon. Synalar zorgt ervoor dat ontstekingsreacties in de huid verminderen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Synalar?

Synalar is een hormoonzalf. Dit ontstekingsremmende product wordt toegepast op de huid. De werkzame stof fluocinolon is een zogenaamde corticosteroïde, oftewel een bijnierschorshormoon. Synalar zorgt ervoor dat ontstekingsreacties in de huid verminderen. Klachten als jeuk, pijn, schilfering, roodheid en zwelling nemen hierdoor af.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Synalar wordt gebruikt bij huidirritatie, zoals jeukende huiduitslag, bultjes, blaasjes en andere huidklachten. Deze symptomen kunnen onder andere het gevolg zijn van:

  • Eczeem;
  • Psoriasis;
  • Lichen planus (platte, paarsrode bultjes, vaak gepaard met jeuk);
  • Lupus erythematodus (een auto-immuunziekte die onder andere de huid aantast).
Naast de reguliere Synalar is er ook Synalar C (bevat het antibacteriële clioquinol) en Synalar N (met antibioticum neomycine). Deze producten worden gebruikt bij huidirritatie waarbij de huid tevens ontstoken is, of gemakkelijk ontstoken kan raken.

Hoe gebruikt u Synalar?

Synalar is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als zalf, crème en gel. De crème is bedoeld voor plekken op de huid die nattend zijn. De zalf kan gebruikt worden als de huid erg droog is of schilfert. Synalar gel is geschikt voor gebruik op de schedel en andere behaarde lichaamsdelen.

Breng het product altijd heel dun aan op de aangedane huid. Vermijd hierbij contact met de ogen en was na het gebruik direct uw handen. Tenzij een arts anders adviseert, mogen de behandelde plekken niet worden afgedekt met een pleister of verband (pas bij kinderen op met luiers!). De werkzame stof kan anders te diep in de huid trekken, waardoor er een grotere kans is op bijwerkingen. Om deze reden mag het product ook niet op grote huidoppervlakten gebruikt worden.

Dosering

De gebruikelijke richtlijnen voor dosering zijn als volgt:

Volwassenen en kinderen vanaf 1 jaar: twee- tot driemaal daags de aangedane huid dun insmeren.

Een arts bepaalt hoe lang u dit product moet gebruiken. Meestal duurt een kuur zeven dagen. Gebruik Synalar bij kinderen en op het gezicht niet langer dan vijf dagen achter elkaar. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Synalar kan soms bijwerkingen veroorzaken, zoals:

  • Huidirritatie op de plek waar het product is aangebracht;
  • Dunner wordende huid.
Als dit product te lang gebruikt wordt, kan er teveel corticosteroïde in het lichaam komen. Dit kan klachten veroorzaken als oedeem (vocht vasthouden) en glaucoom (verhoogde oogboldruk). Lees de bijsluiter voor meer informatie over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Synalar is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit product niet:

  • Als u overgevoelig bent voor fluocinolon of een van de andere bestanddelen;
  • Bij kinderen jonger dan 1 jaar;
  • Bij acne of huidaandoeningen die worden veroorzaakt door een virus of schimmelinfectie (bijvoorbeeld zwemmerseczeem, herpes simplex of waterpokken).
Dit product kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van de wisselwerkingen, contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Synalar niet, of uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit geneesmiddel geen waarschuwingen betreffende rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Synalar

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven