Tamsulosine

Tamsulosine

Tamsulosine (werkzame stof: tamsulosine) is een medicijn uit de groep alfablokkers. Dit geneesmiddel ontspant de spieren in de prostaat en de urinebuis. Hierdoor verminderen plasproblemen. U kunt Tamsulosine online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Tamsulosine?

Tamsulosine (werkzame stof: tamsulosine) is een medicijn uit de groep alfablokkers. Dit geneesmiddel ontspant de spieren in de prostaat en de urinebuis. Hierdoor verminderen plasproblemen. U kunt Tamsulosine online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het vereiste recept wordt verstrekt door een samenwerkende arts na een online consult. De medicijnen worden daarna direct opgestuurd door een van de apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Tamsulosine wordt gebruikt bij plasproblemen als gevolg van een goedaardige vergrote prostaat. De prostaat is een klier die bij de meeste mannen op leeftijd steeds groter wordt. Hierdoor kan de plasbuis, die omgeven wordt door de prostaat, bekneld raken. Als gevolg hiervan ontstaan plasproblemen, zoals moeilijk plassen, veel nadruppelen en overmatige aandrang om te plassen. Tamsulosine ontspant de gladde spieren in de prostaat en de urinebuis. Hierdoor kan de urine makkelijker wegstromen en verminderen de plasklachten.

Hoe gebruikt u Tamsulosine?

Neem de capsule Tamsulosine ’s ochtends na het ontbijt in. Slik de capsule in zijn geheel door met voldoende vloeistof. Bent u vergeten om Tamsulosine in te nemen, dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende capsule. Neem nooit een dubbele dosis om de vergeten capsule te compenseren.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Tamsulosine online beschikbaar. Een arts bepaalt welke dosering het beste past bij uw klachten. De algemene aanbevolen dosering is als volgt:

  • Volwassenen: eenmaal daags (’s ochtends) 1 capsule à 0,4 mg.
Tamsulosine is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Tijdens de behandeling met Tamsulosine treden er heel soms bijwerkingen op, al krijgt niet iedereen hiermee te maken. De bijwerkingen die eventueel kunnen voorkomen, zijn onder andere:

  • Duizeligheid;
  • Abnormale zaadlozing;
  • Hoofdpijn;
  • Hartkloppingen;
  • Loopneus, verstopte neus;
  • Maagdarmklachten.
Verdwijnen de bijwerkingen niet vanzelf of heeft u veel last van de bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter staat meer informatie over de bijwerkingen van dit medicijn.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Tamsulosine is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor Tamsulosinee of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan ernstige leverproblemen;
  • Door een plotselinge bloeddrukdaling vaak duizelig bent als u rechtop gaat zitten of gaat staan.
Overleg met een arts of u Tamsulosine mag gebruiken als u last heeft van nierfunctiestoornissen of andere gezondheidsklachten, of als u binnenkort een oogoperatie moet ondergaan. Tamsulosine heeft een wisselwerking met bepaalde geneesmiddelen. Gebruikt u medicijnen, vermeld dit dan bij het online consult.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Tamsulosine wordt meestal niet voorgeschreven aan vrouwen. Is dat bij u wel het geval, gebruik dit medicijn dan niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft, tenzij een arts anders adviseert.

Dit geneesmiddel kan bijwerkingen als duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer zolang u hier last van heeft.

Alcohol kan duizeligheid en andere bijwerkingen versterken. Matig of staak uw gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Tamsulosine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven