Terra-Cortril

Terra-Cortril

Terra-Cortril is een huidzalf met een ontstekingsremmende werking. De zalf bestaat uit twee werkzame stoffen: hydrocortison (een bijnierschorshormoon oftewel corticosteroïde) en oxytetracycline (een antibioticum). Deze combinatie zorgt ervoor dat huidklachten als jeuk, roodheid en verdikking snel verminderen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Terra-Cortril?

Terra-Cortril is een huidzalf met een ontstekingsremmende werking. De zalf bestaat uit twee werkzame stoffen: hydrocortison (een bijnierschorshormoon oftewel corticosteroïde) en oxytetracycline (een antibioticum). Deze combinatie zorgt ervoor dat huidklachten als jeuk, roodheid en verdikking snel verminderen. U kunt Terra-Cortril online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Terra-Cortril voor bij huidklachten die het gevolg zijn van een bacteriële infectie. De zalf wordt onder andere gebruikt bij de behandeling van besmette (brand)wonden of ontstoken eczeem. Het bestanddeel oxytetracycline doodt de ziekmakende bacterie. Het ingrediënt hydrocortison zorgt ervoor dat de ontstekingsreacties in de huid (roodheid, jeuk, verdikking, schilfering) afnemen.

Hoe gebruikt u Terra-Cortril?

Breng de zalf aan op een schone, droge huid. Gebruik Terra-Cortril niet op of rond de oogleden of op een groot huidoppervlak. Laat het medicijn niet in uw ogen, neus of mond komen. Was na het aanbrengen van het product uw handen. U kunt de behandelde plek eventueel afdekken met een gaasje. Blijf de zalf gebruiken totdat de ontsteking helemaal genezen is. Als u te vroeg stopt met dit medicijn kan de infectie terugkomen.

Dosering

Bij de samenwerkende apotheken kunt u Terra-Cortril online kopen in verpakkingen van 15 gram en 30 gram. De zalf bevat per gram 30 mg oxytetracycline en 10 mg hydrocortison. Tenzij een arts anders adviseert, is de dosering als volgt:

  • Kinderen en volwassenen: tweemaal daags een kleine hoeveelheid zalf aanbrengen op de aangedane huid.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen soms bijwerkingen geven. Dat geldt ook voor Terra-Cortril, hoewel de meeste mensen deze huidzalf goed verdragen. De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden, komen meestal alleen voor op de behandelde huid. Het gaat daarbij om klachten als:

  • Huidirritatie (jeuk, branderig gevoel, huiduitslag);
  • Striemen of blaasjes;
  • Ontstoken haarwortels;
  • Abnormaal sterke haargroei;
  • Bleker of weker worden van de huid.
De kans op bijwerkingen is groter als de behandelde huid wordt afgedekt met een verband of luier. Krijgt u last van bijwerkingen, stop dan met het gebruik van Terra-Cortril en overleg met een arts. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Terra-Cortril is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik de zalf niet als u:

  • Overgevoelig bent voor oxytetracycline, hydrocortison of een van de gebruikte hulpstoffen.
Gebruik dit medicijn niet om huidklachten te behandelen die veroorzaakt worden door een schimmelinfectie, virusinfectie of huidtuberculose. Terra-Cortril is ook niet bedoeld voor de behandeling van acne en rosacea en mag niet gebruikt worden op een verschrompelde huid, etterende wonden en huidzweren. Gebruikt u verder nog medicijnen? Een arts weet of u deze kunt combineren met Terra-Cortril. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Terra-Cortril uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit medicijn beïnvloedt uw rijvaardigheid niet en heeft geen wisselwerking met alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Terra-Cortril

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven