Tramadol

Tramadol

Tramadol is een krachtige pijnstiller uit de groep opioïden (morfineachtige pijnstillers). De werkzame stof tramadol zorgt ervoor dat de overdracht van pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel wordt onderbroken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Tramadol?

Tramadol is een krachtige pijnstiller uit de groep opioïden (morfineachtige pijnstillers). De werkzame stof tramadol zorgt ervoor dat de overdracht van pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel wordt onderbroken. Hierdoor nemen matige tot hevige pijnklachten af. Tramadol is niet zo sterk als morfine, maar werkt wel veel krachtiger tegen pijn dan paracetamol.

De tramadol druppels worden door de samenwerkende apotheek geleverd onder de naam Nobligan.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Tramadol voor als minder sterke pijnstillers geen of niet voldoende effect hebben. Dit geneesmiddel kan worden gebruikt bij matige tot hevige pijnklachten, bijvoorbeeld als gevolg van:

 • Een operatie of verwonding;
 • Zenuwpijn;
 • Artrose.
Tramadol kan ook bij pijnklachten met een andere oorzaak worden gebruikt.

Hoe gebruikt u Tramadol?

Tramadol is, bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, verkrijgbaar als tablet en capsule met vertraagde afgifte, en in druppelvorm. De capsules en tabletten moeten in hun geheel worden doorgeslikt met voldoende vloeistof. De pijnstillende werking is na ongeveer een uur merkbaar en houdt tot 12 uur lang aan.

Tramadol druppels kunt u innemen in wat water of op een suikerklontje dat u in de mond laat smelten. De druppels werken snel, u merkt binnen een uur dat de pijnklachten minder worden. Tramadol druppels werken ongeveer 6 uur lang.

Dosering

Een arts bepaalt hoeveel Tramadol u moet innemen. Wijk nooit af van de voorgeschreven dosering. De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:

Tramadol druppels (100 mg/ml):

 • Volwassen en kinderen vanaf 14 jaar: drie- tot viermaal daags 20 tot 40 druppels.
Tramadol Retard tabletten en capsules (50 mg, 100 mg, 150 mg of 200 mg):
 • Volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar: tweemaal daags 1 tablet of capsule.
Neem niet meer dan 400 mg Tramadol per dag in. Voor kinderen jonger dan 14 jaar zal een arts een andere dosering voorschrijven. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over de dosering.

Bijwerkingen

Tramadol kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 • Sufheid en slaperigheid;
 • Misselijkheid en braken;
 • Duizeligheid;
 • Obstipatie.
De meeste bijwerkingen nemen na een poosje af, als het lichaam gewend is geraakt aan het medicijn. Raadpleeg de bijsluiter voor een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Tramadol is niet voor iedereen een geschikte pijnstiller. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:

 • Overgevoelig bent voor tramadol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Zwanger bent;
 • Veel alcohol, slaapmiddelen of andere (genees)middelen gebruikt die invloed hebben op het centrale zenuwstelsel;
 • Behandeld wordt of net bent geweest met bepaalde antidepressiva (MAO-remmers).
Tramadol heeft een wisselwerking met andere geneesmiddelen, waaronder bepaalde medicijnen tegen hartritmestoornissen en Sint Janskruid. Vermeld bij uw aanvraag, bij een met Dokteronline.com samenwerkende arts, altijd welke medicatie u gebruikt zodat een arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Tramadol mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap. Overleg met een arts over het gebruik van deze pijnstiller als u borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan vooral in het begin slaperigheid, sufheid en een verminderd reactievermogen veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer en bedien geen gevaarlijke machines zolang u hier last van heeft.

Het gebruik van alcohol in combinatie met Tramadol wordt afgeraden. Sterke drank kan bijwerkingen als slaperigheid en sufheid verergeren. Staak uw gebruik van alcohol zolang u deze pijnstiller gebruikt.

Let op
Het is niet toegestaan om meer dan 400 mg Tramadol per dag, met een max. van 30 dagen, per arts consult aan te vragen. Deze orders worden afgekeurd door met Dokteronline.com samenwerkende artsen en apotheken.

Reviews (5)
4 / 5 gebaseerd op 5 reviews

tramadol

Sheila (5/5)
Den- Haag, 06-06-2014

Ik gebruik 3xdaags een capsule van 50 mg,helpt heel goed tegen de pijn, vooral in mijn onderrug en benen, zeer tevreden hierover. Van mijn eigen huisarts kreeg ik diclofenac 25 mg voorgeschreven, hielp niet tegen de pijn.Ik ging altijd met pijn naar bed en kon ook niet slapen van de pijn, zo ondraagelijk was het geworden voor mij. ik zou een ander zeker adviseren om jullie site te kijken.

TOP

M.O (4/5)
Nederland, 26-11-2013

Hoewel erg huiverig voor het kopen van middelen online valt het 100 mee. Werkt goed tegen pijn, in het begin een beetje last van bijwerkingen. Het is trouwens niet aan te raden dit middel te gebruiken met alcohol. Je wordt er erg vervelend van

Tramadol helpt uitstekend

RENE DELL (5/5)
Kuurne, 29-06-2013

Tramadol is onmisbaar voor rugpijnen je pijn is dragelijker en je kan er tenminste van slapen,wel moeheid bij dage maar doet goed rustig te zijn,voor mij een wondermiddel

Werkt goed de 50 mg

Brouwers (3/5)
Schijf, 02-08-2012

Ik gebruik nu al lang de 50mg na een zwaar ongeluk dat ik heb gehad. Paracetamol is niet sterk genoeg maar tramadol gelukkig wel. Ik merk wel soms bijwerkingen zoals moe zijn en suf maar beter dan die pijn die ik anders heb. Vr gr.

minder pijn

Karin Peters (4/5)
Hengelo, 21-05-2012

Ik ben zeer tevreden over tramadol. De zenuwpijn waar ik tramadol voor gebruik, is een stuk minder geworden. Soms ben ik wel een beetje suf, vooral net na dat ik tramadol inneem.

Product review - Tramadol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven