De apotheek die dit product verkoopt en levert, accepteert alleen herhaalopdrachten aangaande de werkzame stof ‘tramadol’. Log in in uw persoonlijke online omgeving om te zien of het mogelijk is om een behandeling aan te vragen met dit voorkeursproduct.

Tramadol

Tramadol

Tramadol is een krachtige pijnstiller uit de groep opioïden (morfineachtige pijnstillers). De werkzame stof tramadol zorgt ervoor dat de overdracht van pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel wordt onderbroken. Meer info

Kosten product + consult + servicekosten va € 56,50

Belangrijk! Wij bieden zelf geen producten aan, maar bieden de mogelijkheid een behandeling aan te vragen (eventueel met medicijnen).

Mocht u een behandeling met bepaalde medicijnen wensen, dan kunt u die medicijnen bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Wat is Tramadol?

Tramadol is een krachtige pijnstiller uit de groep opioïden (morfineachtige pijnstillers). De werkzame stof tramadol zorgt ervoor dat de overdracht van pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel wordt onderbroken. Hierdoor nemen matige tot hevige pijnklachten af. Tramadol is niet zo sterk als morfine, maar werkt wel veel krachtiger tegen pijn dan paracetamol. U kunt Tramadol bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Tramadol voor als minder sterke pijnstillers geen of niet voldoende effect hebben. Dit geneesmiddel kan worden gebruikt bij matige tot hevige pijnklachten, bijvoorbeeld als gevolg van:

 • Een operatie of verwonding;
 • Zenuwpijn;
 • Artrose.

Hoe gebruikt u Tramadol?

Tramadol is verkrijgbaar als tablet en capsule met vertraagde afgifte, en in druppelvorm. De capsules en tabletten moeten in hun geheel worden doorgeslikt met voldoende vloeistof. De pijnstillende werking is na ongeveer een uur merkbaar en houdt tot 12 uur lang aan. Tramadol druppels kunt u innemen in wat water of op een suikerklontje dat u in de mond laat smelten. De druppels werken snel, u merkt binnen een uur dat de pijnklachten minder worden. Tramadol druppels werken ongeveer 6 uur lang.

Dosering

Een arts bepaalt hoeveel Tramadol u moet innemen. Wijk nooit af van de voorgeschreven dosering. De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt: Tramadol druppels (100 mg/ml):

 • Volwassen en kinderen vanaf 14 jaar: drie- tot viermaal daags 20 tot 40 druppels.

Tramadol Retard tabletten en capsules (50 mg, 100 mg, 150 mg of 200 mg):

 • Volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar: tweemaal daags 1 tablet of capsule.

Neem niet meer dan 400 mg Tramadol per dag in. Voor kinderen jonger dan 14 jaar zal een arts een andere dosering voorschrijven. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over de dosering.

Bijwerkingen

Tramadol kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 • Sufheid en slaperigheid;
 • Misselijkheid en braken;
 • Duizeligheid;
 • Obstipatie.

De meeste bijwerkingen nemen na een poosje af, als het lichaam gewend is geraakt aan het medicijn. Raadpleeg de bijsluiter voor een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Tramadol is niet voor iedereen een geschikte pijnstiller. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:

 • Overgevoelig bent voor tramadol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Zwanger bent;
 • Veel alcohol, slaapmiddelen of andere (genees)middelen gebruikt die invloed hebben op het centrale zenuwstelsel;
 • Behandeld wordt of net bent geweest met bepaalde antidepressiva (MAO-remmers).

Tramadol heeft een wisselwerking met andere geneesmiddelen, waaronder bepaalde medicijnen tegen hartritmestoornissen en Sint Janskruid. Vermeld bij uw arts, altijd welke medicatie u gebruikt zodat de arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Tramadol mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap. Overleg met een arts over het gebruik van deze pijnstiller als u borstvoeding geeft. Dit geneesmiddel kan vooral in het begin slaperigheid, sufheid en een verminderd reactievermogen veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer en bedien geen gevaarlijke machines zolang u hier last van heeft. Het gebruik van alcohol in combinatie met Tramadol wordt afgeraden. Sterke drank kan bijwerkingen als slaperigheid en sufheid verergeren. Staak uw gebruik van alcohol zolang u deze pijnstiller gebruikt.