Tramadol

Tramadol 100mg


Tramadol 100mg is een veelgebruikte dosering. Bij apotheken die met Dokteronline.com samenwerken kunt u alleen de tramadol druppels in 100mg dosering bestellen, niet de tabletten.

Tramadol 100mg is verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheken in retard capsules. Deze capsules geven de werkzame stof langzaam af, voor een langer geleidelijk pijnstillend effect. Tramadol 100mg kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Het remt bepaalde stoffen in het ruggenmerg en de hersenen. Hierdoor komen pijnsignalen minder sterk door, waardoor de gebruiker minder pijn voelt.

Hoe gebruiken?

Volg altijd het voorschrift van een arts. De gebruikelijke dosering van tramadol 100mg is tweemaal daags 1 tablet. Slik de tablet in zijn geheel door met wat water. Dit middel mag met of zonder voedsel worden ingenomen. Als u merkt dat het effect te sterk of niet sterk genoeg is, kunt u dit het best overleggen met een arts.

Wanneer mag het niet gebruikt worden?

- Bij een overgevoeligheid voor tramadol of een van de bestanddelen
- Bij een overdosering met een stof die via de hersenen werkt (psychofarmaca)
- Bij gebruik van bepaalde antidepressiva
- Bij epilepsie die niet met medicijnen behandeld wordt
- Voor het behandelen van ontwenningsverschijnselen

Lees voor alle contra-indicaties de bijsluiter. Raadpleeg bij twijfel een arts.

Wat zijn de bijwerkingen?

Zoals bijna alle geneesmiddelen, kan tramadol 100mg bijwerkingen veroorzaken. Het meest komt hoofdpijn, verstopping, braken en vermoeidheid voor. Soms ervaren gebruikers hartkloppingen, onregelmatige hartslag, lage bloeddruk (in het bijzonder bij het opstaan), hartfalen (cardiovasculaire collaps), braakneiging, druk op de maag, gevoel van volheid, jeuk, huiduitslag en huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes (galbulten of urticaria), diarree.

Als u ernstige bijwerkingen ervaart raden we aan een arts te contacteren. De volledige lijst bijwerkingen kunt u in de bijsluiter vinden.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.