Tramadol

Tramadol doseringTramadol wordt voorgeschreven bij hevige of chronische pijn. Het is een morfine-achtige pijnstiller en valt onder opioïden. Tramadol is verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken in 50mg en 100mg, in druppels en capsules. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt is het belangrijk dat u zich houdt aan de juiste dosering. Volg de instructies van een arts en lees de bijsluiter goed door voor gebruik.

Dosering volwassenen

Capsules: de dosering is afhankelijk van hoe ernstig de pijn is. Voor volwassenen is de gebruikelijke Tramadol dosering 50mg of 100mg. U neemt de capsule elke 4 á 6 uur met wat water. Slik de pijnstiller in één keer door, het is niet de bedoeling dat u erop kauwt. Gebruik niet meer dan 400mg per dag.
Druppels: neem iedere 4 á 6 uur, 20 tot 40 druppels. De maximale dosering per dag is 160 druppels (400mg).

Dosering kinderen

Capsules: Tramadol is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar geldt dezelfde dosering als volwassenen: elke 4 á 6 uur, 50mg of 100mg, afhankelijk van het voorschrift van een arts.
Druppels: voor kinderen vanaf 12 jaar komt de dosering overeen met die van volwassenen: 20 tot 40 druppels, elke 4 á 6 uur.

Lever- of nierpatiënten

Heeft u ernstige lever of nierproblemen? Gebruik dan geen Tramadol. Bij minder ernstige lever- of nierklachten wordt de dosis verlaagd of de periode tussen het innemen van de capsules verlengd. Problemen aan lever of nieren kunnen namelijk de uitscheiding van Tramadol vertragen.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.