Tramal

Tramal

Dit product heeft een levertijd van 1-4 werkdagen na ontvangst van betaling en na goedkeuring van een arts. Betalingen worden het snelst verwerkt via iDeal, credit card of Klarna Factuur (achteraf betalen). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Tramal is niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Een alternatieve behandeling met dezelfde werkzame stof vind u hier. U vindt op deze pagina onze overige medicijnen voor de behandeling van "Pijn"

Belangrijke mededeling voor Tramal

Dit product heeft een levertijd van 1-4 werkdagen na ontvangst van betaling en na goedkeuring van een arts. Betalingen worden het snelst verwerkt via iDeal, credit card of Klarna Factuur (achteraf betalen).

Wat is Tramal?

Tramal is een medicijn dat behoort tot opioïde pijnstillers en een merk van het generieke middel tramadol. Het helpt bij matige tot hevige pijn. Dit middel zorgt ervoor dat het pijnsignaal naar de hersenen niet of in mindere mate bereikt wordt, waardoor de pijn vermindert. Tramal is een receptplichtig medicijn tegen pijn en is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als tablet en druppels. De werkzame stof in Tramal is tramadol.

Waar wordt Tramal voor gebruikt?

Het geneesmiddel wordt gebruikt bij matige tot hevige pijn, zoals hevige rugpijn, zenuwpijn en artrose.

Hoe gebruikt u Tramal?

Neem de tablet in met water, zonder te kauwen. Let op dat u bij gebruik van de druppels voldoende drinkt. U kunt het medicijn op elk moment innemen, of dit nu voor, tijdens of na een maaltijd is heeft geen invloed. Zorg wel dat u Tramal op vaste tijden inneemt. De dosering wordt vastgesteld door een arts op basis van uw klachten. Houdt u zich aan de voorgeschreven dosering. Gebruik het middel niet langer dan noodzakelijk, omdat het middel tot psychische en lichamelijke verslaving kan leiden.

Dosering

Het is aan te raden om met de laagste dosering te beginnen. De gebruikelijke dosering van Tramal is 50mg, 2 maal daags. Bij chronische pijn kan de dosering worden aangepast aan de behoefte van de patiënt, dit kan van tijd tot tijd bekeken worden. De werkingsduur van de pijnstiller bedraagt 4 tot 8 uur.

Bijwerkingen

Bij gebruik van Tramal kunnen bijwerkingen optreden. Een mogelijke bijwerking van Tramal is het risico op psychische en lichamelijke verslaving. Verder kan het medicijn ernstige wisselwerkingen geven in combinatie met andere medicaties zoals: anti epileptica, hoeststillende middelen, andere pijnstillers (zoals Pentazocine, Buprenorfine, Nalmefeen en Nalbufine), slaapmiddelen, antidepressiva en medicijnen die het reactievermogen verminderen. Hierdoor kunnen wisselwerkingen ontstaan.

Veelvoorkomende bijwerkingen:

  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Overgeven
  • Obstipatie (moeizame stoelgang)
Bijwerkingen die minder vaak voorkomen zijn tachycardie (versnelde hartslag), bloeddruk afwijkingen, gebrek aan eetlust, concentratieproblemen, slapeloosheid, ademhalingsproblemen, huiduitslag en allergische reacties.
Lees het complete overzicht van Tramal bijwerkingen en risico’s in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Tramal is niet geschikt voor patiënten die overgevoelig zijn voor het medicijn of voor een van de werkzame stoffen. Bovendien is het middel niet geschikt in combinatie met veelvuldig alcoholgebruik, drugs of pijn- en slaapmiddelen. Tevens mag de pijnstiller niet ingenomen worden als u medicatie slikt die invloed heeft op de hersenen zoals antidepressiva.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Tramal mag niet gerbuikt worden tijdens zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft. Het wordt afgeraden om grote machines te bedienen of voertuigen te besturen, omdat het medicijn het reactievermogen kan beïnvloeden. Het gebruik van alcohol kan de werking van het middel versterken en de kans op bijwerkingen vergroten. Drink daarom geen alcohol tijdens de periode dat u Tramal gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Tramal

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven