Tramal

Tramal dosering


Tramal (werkzame stof: tramadol) is een sterke pijnstiller die in diverse soorten en sterktes verkrijgbaar is. Het is belangrijk om de juiste soort pijnstiller te kiezen. Zo zijn Tramal zetpillen de beste keus als u moeite heeft met slikken of last heeft van overgeven. Tramal druppels zijn gemakkelijk in te nemen en kunnen (in overleg met een arts) ook door kinderen worden gebruikt. De Tramal Retard tabletten zorgen voor een langdurige pijnstilling. Zetpillen, druppels en tabletten hebben hun eigen richtlijnen voor dosering.

Dosering Tramal zetpillen

De zetpillen zijn bedoeld voor rectaal gebruik en moeten volgens de aanwijzing in de bijsluiter worden ingebracht in de anus. Zorg ervoor dat u voor het inbrengen van de zetpil naar het toilet gaat. Dit voorkomt dat de zetpil kort na het inbrengen met de stoelgang het lichaam weer verlaat.
Een zetpil verlicht de pijn gedurende 4 tot 8 uur. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Tramal zetpillen à 100 mg als volgt:
  • volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 zetpil per keer, eventueel na 4 tot 6 uur herhalen. Gebruik niet meer dan 4 zetpillen per etmaal.
Tramal zetpillen zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Raadpleeg de bijsluiter in de verpakking voor meer informatie over de Tramal dosering van de zetpillen.

Dosering Tramal druppels

Tramal in druppelvorm is gemakkelijk in te nemen: u lost de druppels op in wat vloeistof, of laat ze op een suikerklontje lopen, die u daarna in de mond laat smelten. De druppels kunnen in overleg met een arts ook door kinderen worden gebruikt. U kunt de druppels voor, tijdens of na de maaltijd innemen. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering van Tramal druppels 100 mg/ml als volgt:
  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 20 – 40 druppels per keer, eventueel na 4 tot 6 uur herhalen. Neem niet meer dan 160 druppels per dag.
  • Kinderen van 1 tot 12 jaar: 2 – 4 druppels per 5 kilo lichaamsgewicht per keer. Maximale dagdosering is 16 druppels per 5 kilo lichaamsgewicht.
Geef kinderen deze pijnstiller uitsluitend op advies van een arts. Raadpleeg de bijsluiter in de verpakking voor meer informatie over de Tramal dosering van de druppels.

Dosering Tramal tabletten

Tramal tabletten zijn in diverse sterktes verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. Een arts bepaalt welke sterkte het beste helpt bij uw klachten. De Tramal Long Retard tabletten zijn voorzien van een maagsapresistent laagje. De speciale formule zorgt ervoor dat de werkzame stof geleidelijk aan vrijkomt in de darmen. Dit geeft een continue en langdurige pijnstilling. Neem de tablet altijd met voldoende vloeistof in zonder te kauwen. Dit kan zowel voor, tijdens als na de maaltijd.
Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Tramal Long Retard tabletten als volgt:
  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte.
Neem de tabletten bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds in, zodat de dosering goed over de dag verdeeld is. Tramal tabletten zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over de Tramal dosering van de tabletten.

* Prijs is inclusief BTW.