Tramal

Tramal druppels


Wat zijn Tramal druppels?

Tramal is een zeer krachtige pijnstiller. De werkzame stof tramadol bestrijdt matige tot ernstige pijn die het gevolg is van een operatie of verwonding. Dit medicijn kan ook worden gebruikt bij incidentele pijn, of om pijnklachten te onderdrukken die het gevolg zijn van een ziekte, zoals:
  • reumatische aandoeningen (artrose, artritis, ziekte van Bechterew).
  • kwaadaardige aandoeningen
  • zenuwpijn
Dit medicijn zorgt ervoor dat de pijn binnen een uur vermindert of verdwijnt.

Hoe werkt deze pijnstiller?

Dit geneesmiddel valt onder de opiaten: pijnstillers die inwerken op het centrale zenuwstelsel. Tramal zorgt ervoor dat prikkels niet of minder goed aankomen in het pijncentrum in de hersenen. De druppels worden snel door het lichaam opgenomen. U merkt binnen een uur na inname dat de klachten verminderen. Tramal in druppelvorm is gemakkelijk in te nemen, ook door kinderen: het kan door wat vloeistof worden gemengd of op een suikerklontje worden gedruppeld.

Druppels, zetpillen, tabletten

Tramal is niet alleen in druppelvorm te bestellen. Er zijn ook zetpillen en tabletten met een vertraagde afgifte verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. De zetpillen zijn een goed alternatief voor mensen die orale medicatie niet verdragen of moeite hebben met het innemen ervan. De tabletten met vertraagde afgifte zorgen voor een constante en langdurige pijnbestrijding doordat de werkzame stof geleidelijk aan vrijkomt in de darmen.

Dosering

Deze pijnstiller moet altijd in een zo laag mogelijke dosering gebruikt worden. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:
  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 20 - 40 druppels per keer, eventueel na 4 tot 6 uur herhalen. Gebruik niet meer dan 160 druppels per dag.
  • Kinderen van 1 tot 12 jaar: 2 - 4 druppels per 5 kilo lichaamsgewicht per keer. Maximale dagdosering is 16 druppels per 5 kilo lichaamsgewicht
Geef kinderen dit medicijn altijd uitsluitend op advies van een arts. Tramal is niet geschikt voor kinderen jonger dan 1 jaar. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over de dosering en het gebruik van dit medicijn.

Waarschuwingen bij het gebruik van Tramal

  • Dit medicijn kan duizeligheid en vermoeidheid veroorzaken. Neem in dat geval geen deel aan het verkeer en staak uw gebruik van alcohol (dit kan de klachten verergeren).
  • Gebruik de druppels niet als u zwanger bent, overgevoelig bent voor een van de bestanddelen, epileptische aanvallen heeft, of als u behandeld wordt met MAO-remmers (antidepressiva).
  • Overleg met een arts over het gebruik van deze pijnstiller als u borstvoeding geeft.
  • Dit medicijn kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. Informeer een arts over uw medicijngebruik.
  • Lees voor gebruik de bijsluiter in de verpakking voor een volledig overzicht van bijwerkingen, contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Tramal druppels bestellen

Tramal is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. Bij apotheken die samenwerken met Dokteronline.com heeft u geen recept van uw eigen huisarts nodig. Wij brengen u in contact met een arts die op basis van een online consult waarbij uw medische gegevens zorgvuldig gecontroleerd worden, een recept voor u uitschrijft. Uw geneesmiddelen worden vervolgens direct bij de apotheek besteld en door hen ingepakt en verzonden. Lees meer informatie over deze sterke pijnstiller of bekijk het assortiment van de samenwerkende apotheken online.

* Prijs is inclusief BTW.