Tramal

Tramal tabletten


Pijnklachten verlichten

Tramal is een medicijn dat matige tot ernstige pijnklachten verlicht. De werkzame stof is tramadol, een middel dat pijnprikkels onderdrukt via het centrale zenuwstelsel. Dit geneesmiddel wordt voorgeschreven om pijn na een operatie of verwonding te verlichten, maar kan ook gebruikt worden bij incidentele pijn of pijn ten gevolge van een bepaalde aandoening, zoals artrose, zenuwpijn of een andere ziekte. Met deze pijnstiller bent u snel van uw klachten af: u merkt binnen een uur dat de pijn minder wordt.

Hoe werkt deze pijnstiller?

Tramal is een opioïde pijnstiller. Het zorgt ervoor dat pijnprikkels niet of minder sterk worden doorgegeven aan de hersenen. U voelt de pijn daardoor minder en kunt er beter op reageren.
Deze pijnstiller is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken onder andere verkrijgbaar als tablet met vertraagde afgifte (`Long Retard`). Deze Tramal tabletten bevatten een speciale coating die ervoor zorgt dat de werkzame stof geleidelijk aan vrij komt. Dit zorgt voor een langdurige en constante pijnbestrijding. De tabletten zijn in diverse sterktes verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. Een arts bepaalt welke sterkte het meest geschikt is voor uw klachten.

Druppels, zetpillen, tabletten

Tramal is, bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken, niet alleen verkrijgbaar als tablet. Deze pijnstiller is ook in druppelvorm en als zetpil te bestellen. Het voordeel van Tramal druppels is dat deze gemakkelijk in te nemen zijn (ook door kinderen). De zetpillen zijn bedoeld voor rectaal gebruik en zijn een goed alternatief voor mensen die snel last hebben van hun maag, of moeite hebben met slikken.

Dosering van Tramal tabletten

Gebruik altijd de laagst mogelijke sterkte en dosering. Dit voorkomt dat u afhankelijk wordt van deze pijnstiller. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:
  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte.
Tramal Long Retard tabletten zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Wijk niet af van de voorgeschreven dosering. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over de dosering en het gebruik van deze pijnstiller.

Waarschuwingen bij het gebruik van Tramal

  • Dit medicijn kan uw reactievermogen en rijvaardigheid beïnvloeden.
  • Gebruik de tabletten Tramal niet als u zwanger bent, allergisch bent voor een van de bestanddelen, epileptische aanvallen heeft, of als u behandeld wordt met bepaalde antidepressiva (MAO-remmers).
  • Overleg met een arts over het gebruik van deze pijnstiller als u borstvoeding geeft.
  • Dit medicijn kan de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Informeer een arts over uw medicijngebruik.
  • Pas op met alcohol, dit kan bijwerkingen als slaperigheid en duizeligheid versterken.
  • Lees voor gebruik de bijsluiter voor een volledig overzicht van bijwerkingen, contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Tramal tabletten bestellen

Dit medicijn is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. U heeft echter geen recept van uw eigen huisarts nodig: uw bestelling wordt bij Dokteronline.com door middel van een online consult met u gecontroleerd door een samenwerkende, professionele arts. Deze bepaalt of dit medicijn voor u geschikt is en schrijft daarna een recept voor u uit. Voor meer informatie of om direct een bestelling te plaatsen, verwijzen we u naar onze pagina Tramal.

* Prijs is inclusief BTW.