Tretinoine (vitamine a zuur)

Tretinoine crèmeWat is Tretinoïne?

Tretinoïne is een ingrediënt dat helpt tegen acne. Het wordt veel gebruikt in lotions, crèmes en gels die acne en rimpels tegengaan. Tretinoïne staat ook wel bekend onder de namen Vitamine A zuur en Acid A Vit. Het wordt onder andere gebruikt bij huidveroudering en huidaandoeningen (acne, puistjes, mee-eters). Ook helpt het bij vermindering van pigmentvlekken.

Werking Tretinoïne

Tretinoïne creme stimuleert de celdeling in de bovenste huidlaag. Hierdoor schilferen oude huidcellen af en talg wordt beter afgevoerd. Dode huidcellen worden verwijderd, waardoor nieuwe huidcellen zich sneller kunnen ontwikkelen. De huidkwaliteit verbetert en u heeft minder last van acne en puistjes. Doordat de stof de celdeling bevordert, komen snel delende huidcellen tot rust. Dit is het geval bij pigmentvlekken. Hierdoor wordt de zichtbaarheid van pigmentvlekken minder. De huid gaat stralen en krijgt een frisse uitstraling.

Heeft u last van acne, puistjes, littekens, pigmentvlekken of rimpels ? Gebruik dan een crème of gel die tretinoïne bevat.

Gebruik Tretinoïne creme

Het is belangrijk om het gebruik van de Tretinoine crème langzaam op te bouwen. Wanneer u dit niet doet, kan de huid gaan irriteren. Er kan roodheid ontstaan en de huid kan gaan schilferen en branderig aanvoelen. Indien je teveel crème gebruikt, kan dit juist de huid beschadigen. Geef uw huid de tijd om aan de Tretinoine crème te wennen.

Gebruik de crème 1 á 2 keer per week. Overschrijd deze hoeveelheid niet om irritaties te voorkomen. Breng een dun laagje aan. Vermijd de zon in de periode dat u de crème gebruikt. Smeer uw huid in met een hoge beschermingsfactor bij blootstelling aan zonlicht.

Let op: Gebruik Tretinoïne niet als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden. Het kan risico's meebrengen voor het ongeboren kind. Ook bij borstvoeding is het niet verstandig middelen te gebruiken die Tretinoïne bevatten.

Tretinoine creme online kopen kan eenvoudig bij apotheken die met Dokteronline.com samenwerken. Zo bestelt u bijvoorbeeld Acid a Vit.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.