Trigoa

Trigoa

Trigoa is een anticonceptiepil. Deze combinatiepil bestaat uit twee vrouwelijke hormonen: levonorgestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). Deze stoffen zijn nauw betrokken bij de vruchtbaarheidscyclus van de vrouw. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Trigoa?

Trigoa is een anticonceptiepil. Deze combinatiepil bestaat uit twee vrouwelijke hormonen: levonorgestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). Deze stoffen zijn nauw betrokken bij de vruchtbaarheidscyclus van de vrouw. Trigoa zorgt ervoor dat er geen ovulatie (eisprong) meer plaatsvindt en dat het baarmoeder- en baarmoederhalsslijmvlies van samenstelling verandert. Op die manier kan sperma moeilijker doordringen tot de baarmoeder en wordt de innesteling van een bevruchte eicel zo goed als onmogelijk. Het ontstaan van een zwangerschap is bij correct gebruik van Trigoa dan ook vrijwel uitgesloten.

Waar wordt het voor gebruikt?

Trigoa is een anticonceptiepil: het wordt gebruikt als voorbehoedsmiddel. De pil kan echter ook worden gebruikt om menstruatieklachten zoals hevige bloedingen en buikkrampen te verminderen of om een menstruatie uit te stellen.

Hoe gebruikt u Trigoa?

De anticonceptiepil is uitsluitend betrouwbaar als voorbehoedsmiddel als deze dagelijks op een vast tijdstip wordt ingenomen. Bent u vergeten om Trigoa te slikken? Doe dat dan zo snel mogelijk alsnog. Als u de pil twaalf uur of minder te laat inneemt, bent u nog beschermd tegen een zwangerschap. Slikt u de vergeten pil meer dan twaalf uur te laat, dan kan het zijn dat u niet meer beschermd bent. Gebruik in dat geval aanvullende voorbehoedsmiddelen (bijvoorbeeld een condoom) om een zwangerschap te voorkomen.

Dosering

Trigoa wordt geleverd in doordrukstrips waarop de dagen van de week zijn aangegeven. Elke strip bevat 21 pillen. U neemt iedere dag 1 pil. Als de strip leeg is, volgen er 7 pilvrije dagen. Tijdens deze week komt er een onttrekkingsbloeding op gang die minder hevig is dan een echte menstruatie. Na de 7 pilvrije dagen is de cyclus voltooid en begint u met een nieuwe strip Trigoa. In de bijsluiter vindt u meer informatie over het gebruik van Trigoa.

Bijwerkingen

Trigoa wordt over het algemeen goed verdragen, maar kan soms bijwerkingen geven. De bijwerkingen die over dit voorbehoedsmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Hoofdpijn;
  • Depressieve stemming, prikkelbaarheid;
  • Maagdarmklachten (misselijkheid, buikpijn);
  • Gevoelige borsten.
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

U mag Trigoa niet innemen als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Deze anticonceptiepil beïnvloedt uw reactievermogen niet. U kunt gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Trigoa

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven