Trigynon (Logynon)

Trigynon (Logynon)

Trigynon (Logynon) is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen ethinylestradiol en levonorgestrel zijn vrouwelijke geslachtshormonen. Gecombineerd in Trigynon voorkomen deze ingrediënten het ontstaan van een zwangerschap. Trigynon is online verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Trigynon (Logynon)?

Trigynon (Logynon) is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen ethinylestradiol en levonorgestrel zijn vrouwelijke geslachtshormonen. Gecombineerd in Trigynon voorkomen deze ingrediënten het ontstaan van een zwangerschap. Trigynon is online verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Trigynon is een betrouwbaar voorbehoedsmiddelen. Deze pil voorkomt het ontstaan van een zwangerschap door de eisprong te remmen en de samenstelling van het slijmvlies in de baarmoeder te veranderen.
Tijdens het gebruik van de anticonceptiepil komt er geen echte menstruatie meer op gang, maar een onttrekkingsbloeding die weinig klachten geeft. Trigynon wordt daarom ook weleens gebruikt ter behandeling van menstruatieproblemen, zoals overmatig bloedverlies of hevige menstruatiepijn.

Hoe gebruikt u Trigynon (Logynon)?

Trigynon is een zogenaamde driefasen-combinatiepil. Een strip bevat 21 pillen in drie verschillende kleuren waarvan de dosering verschilt. De eerste zes dagen neemt u een bruine pil in. Daarna slikt u vijf dagen lang 1 witte pil. Slik vervolgens tien dagen lang een gele pil. Hierna, als de strip leeg is, volgt een stopweek waarin de onttrekkingsbloeding op gang komt. Na de stopweek begint u met een nieuwe strip Trigynon.

Bent u vergeten om een pil in te nemen of heeft u gebraakt of last van waterige diarree gehad na het innemen van Trigynon, dan is de betrouwbaarheid van deze pil niet langer gegarandeerd. Lees in de bijsluiter wat u in dit geval moet doen.

Dosering

U kunt Trigynon online bestellen bij de samenwerkende apotheken. Een verpakking bevat drie strips. De gebruikelijke dosering van Trigynon is als volgt:

 • Gedurende drie weken eenmaal daags 1 tablet innemen, gevolgd door een stopweek. Begin daarna met een nieuwe cyclus.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Trigynon kan bijwerkingen geven, hoewel de meeste gebruikers hier geen last van krijgen. De bijwerkingen die u zou kunnen ervaren, zijn onder andere:

 • Maagdarmklachten;
 • Pijnlijke of gespannen borsten;
 • Tussentijdse bloedingen;
 • Vasthouden van vocht;
 • Hoofdpijn/migraine.
Overleg met een arts als u ook na een paar maanden nog last blijft houden van deze of andere bijwerkingen. Het is belangrijk om voor gebruik van de pil de bijsluiter te lezen. Hierin wordt onder andere vermeld dat Trigynon een licht verhoogd risico geeft op trombose en bepaalde vormen van kanker.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Trigynon is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze anticonceptiepil niet als u:

 • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, levonorgestrel of een van de hulpstoffen;
 • Lijdt of geleden heeft aan trombose of een bloedstollingsstoornis;
 • Een herseninfarct of hartaanval heeft gehad, of symptomen die een voorbode hiervan waren;
 • Lijdt of geleden heeft aan migraine met uitvalsverschijnselen, een ernstige leveraandoening, ontsteking van de alvleesklier of kanker die gevoelig reageert op hormonen.
 • Lijdt aan vaginale bloedingen met onbekende oorzaak.
Heeft u andere gezondheidsproblemen, vraag dan aan een arts of u Trigynon veilig kunt gebruiken. Trigynon kan de werking van andere medicijnen beïnvloeden (en vice versa). Vermeld bij uw bestelling, via de bij Dokteronline.com samenwerkende apotheken, welke medicatie of voedingssupplementen u gebruikt. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Trigynon niet als u zwanger bent en alleen in overleg met een arts als u borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Trigynon (Logynon)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven