Ultraproct

Ultraproct

Ultraproct is een preparaat dat gebruikt wordt bij aambeien en andere anale ongemakken. Het product bestaat uit twee werkzame stoffen: cinchocaïne, een medicijn dat de huid plaatselijk verdooft, en fluocortolon, een middel dat ontstekingsreacties van de huid bestrijdt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Ultraproct?

Ultraproct is een preparaat dat gebruikt wordt bij aambeien en andere anale ongemakken. Het product bestaat uit twee werkzame stoffen: cinchocaïne, een medicijn dat de huid plaatselijk verdooft, en fluocortolon, een middel dat ontstekingsreacties van de huid bestrijdt. Ultraproct vermindert symptomen als jeuk, pijn en zwellingen en zorgt ervoor dat de aambeien sneller verdwijnen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Ultraproct wordt voorgeschreven bij aambeien, anaal eczeem en andere aandoeningen waarbij sprake is van jeuk, pijn en/of zwellingen in of rond de anus. Aambeien worden vaak veroorzaakt door obstipatie, waardoor er te hard geperst moet worden bij de ontlasting. Ook een bevalling, zwangerschap of ouderdom kunnen aambeien veroorzaken. Aambeien zijn in principe ongevaarlijk, maar kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Ultraproct verlicht de pijn en jeuk en vermindert de zwelling.

Hoe gebruikt u Ultraproct?

Ultraproct is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als zalf en als zetpil. De zetpillen zijn speciaal ontwikkeld voor de behandeling van inwendige aambeien en moeten volgens de gebruiksaanwijzing worden ingebracht in de anus. Ultraproct zalf moet dun op de (uitwendige) aambeien worden aangebracht. Bij iets dieper gelegen aambeien kunt u de zalf aanbrengen met behulp van de bijgeleverde applicator. In de bijsluiter leest u alles over het gebruik van de applicator.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:

  • Ultraproct zalf: tweemaal daags een kleine hoeveelheid zalf aanbrengen op en rond de aambeien.
  • Ultraproct zetpillen: een- tot tweemaal daags een zetpil in de anus aanbrengen.
Ultraproct moet bij voorkeur worden gebruikt na de stoelgang. Zodra de klachten verminderen, kan de dosering worden afgebouwd. Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet gebruiken. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering. Ultraproct is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen

Het gebruik van Ultraproct geeft meestal geen klachten, maar kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Branderig of tintelend gevoel na het aanbrengen van het product. Dit verdwijnt doorgaans na korte tijd
  • Huiduitslag of -irritatie door overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Gebruik Ultraproct uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Ultraproct heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding. Een vezelrijk dieet helpt om de ontlasting soepel te houden en de vorming van nieuwe aambeien te voorkomen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ultraproct

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven