Vesomni

Vesomni

Vesomni is een medicijn dat gebruikt wordt bij plasproblemen bij de man. De werkzame stoffen zijn solifenacine en tamsulosine. Solifenacine behoort tot de geneesmiddelengroep anticholinergica en tamsulosine is een alfa-blokker. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Vesomni?

Vesomni is een medicijn dat gebruikt wordt bij plasproblemen bij de man. De werkzame stoffen zijn solifenacine en tamsulosine. Solifenacine behoort tot de geneesmiddelengroep anticholinergica en tamsulosine is een alfa-blokker. Vesomni vermindert de ongewenste samentrekking van de blaas en het aandranggevoel tot plassen. Bovendien zorgt het medicijn ervoor dat urine gemakkelijker door de plasbuis stroomt. Het plassen gaat hierdoor makkelijker.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Vesomni wordt voorgeschreven aan mannen die last hebben van opslagsymptomen en mictiesymptomen. Plasproblemen als moeilijk op gang komen van plassen, een zwakke straal, nadruppelen en het gevoel van het onvolledig leegplassen van de blaas kunnen voorkomen bij een vergrote prostaat. Door problemen met de blaas kunnen opslagproblemen ontstaan zoals plotselinge drang tot plassen en vaker moeten plassen. Vesomni vermindert deze klachten.

Als eerdere behandeling met een mono product de symptomen onvoldoende heeft verlicht, dan wordt Vesomni vaak ingezet als geneesmiddel.

Hoe gebruikt u Vesomni?

Slik de Vesomni tablet in zijn geheel in, dus kauw het medicijn niet fijn. Het kan met en zonder voedsel worden ingenomen, net waar uw voorkeur naar uit gaat. Gebruik dit geneesmiddel altijd volgens de instructies uit de bijsluiter. Bij twijfel kunt u contact op te nemen met een arts of apotheker.

Dosering

De gebruikelijke dosering is 1 tablet per dag. Overschrijd deze hoeveelheid niet. Heeft u toch teveel tabletten ingenomen, raadpleeg dan direct een arts of apotheker. Een arts zal de overdosering behandelen. Een vergeten dosis mag in geen geval vervangen worden door een dubbele dosis.

Bijwerkingen

Vesomni kan bijwerkingen geven De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van Vesomni zijn:

  • Droge mond.
  • Verstopping.
  • Verstoorde spijsvertering.
Daarnaast zijn duizeligheid, wazig zien en vermoeidheid mogelijke verschijnselen die kunnen optreden. Bij een allergische aanval of huidreactie moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik van Vesomni. Raadpleeg een arts.

In de bijsluiter vindt u het complete overzicht van Vesomni en waar u op moet letten.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Vesomni mag niet gebruikt worden in de volgende gevallen:

  • Wanner u gevoelig of allergisch bent voor solifenacine of tamsulosine of een van de andere stoffen die dit middel bevat.
  • Als u nierdialyse ondergaat.
  • Bij lever en nierproblemen.
Lees voor gebruik altijd de bijsluiter voor meer instructies over Vesomni.

Rijvaardigheid / alcohol

De bijwerkingen van Vesomni, zoals duizeligheid, wazig zien en vermoeidheid kunnen uw rijgedrag beïnvloeden. Alcohol kan de bijwerkingen versterken, dus drink alcohol met mate in het begin om na te gaan of u veel last krijgt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Vesomni

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven