Victoza

Victoza bestellen bij een apotheek


Victoza bestellen bij diabetes type 2

Victoza wordt gebruikt bij diabetes type 2, ook wel suikerziekte of ouderdomsdiabetes genoemd. Dit middel bestaat uit een injectiepen die gevuld is met liraglutide, een medicijn dat het glucosegehalte in het bloed verlaagt. De pen bevat genoeg medicatie voor 30 dagen.

Wanneer Victoza bestellen bij een samenwerkende apotheek?

Bij suikerpatiënten die lijden aan diabetes type 2, maakt de alvleesklier niet voldoende insuline aan. Hierdoor wordt het glucosegehalte in het bloed te hoog, wat klachten veroorzaakt als dorst, veel moeten plassen, wazig zicht, vermoeidheid en een droge mond. Glucose verlagende medicatie zorgt ervoor dat het suikergehalte in het bloed wordt verlaagd, waardoor de symptomen verminderen. Als de gangbare geneesmiddelen niet of niet voldoende werken, kan een arts ook Victoza voorschrijven. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor patiënten die lijden aan diabetes type 1.

Hoe werkt Victoza?

Het hoofdbestanddeel liraglutide heeft eenzelfde werking als incretines, stoffen die de alvleesklier aanzetten tot het produceren van insuline, en die voorkomen dat de lever teveel glucose afgeeft aan het bloed. Hierdoor daalt het bloedsuikergehalte. De werking van Victoza begint binnen een paar uur na het inspuiten en houdt de hele dag aan. U hoeft dit middel daarom maar eenmaal per dag te gebruiken. De bijwerkingen die voor kunnen komen bij het gebruik van Victoza zijn onder andere maagdarmklachten (diarree, misselijkheid) en een te lage bloedsuiker. In de bijsluiter leest u hier meer over. Als u veel last heeft van bijwerkingen, raadpleeg dan een arts.

Het gebruik van Victoza

Victoza wordt onder de huid geïnjecteerd. Dit kunt u zelf doen, volgens de richtlijnen die een arts u heeft verteld. In de bijsluiter staat duidelijk uitgelegd hoe u de injectiepen moet gebruiken. Spuit de vloeistof nooit in een spier of ader, maar injecteer op een plaats waar wat meer onderhuids vet zit, zoals de buik, dijbeen of bovenarm. Tenzij een arts anders adviseert, gebruikt u dit geneesmiddel eenmaal per dag op een vast tijdstip. Een arts vertelt u hoeveel vloeistof u moet injecteren.

Meestal is de aanvangsdosis 0,6 mg per dag. Na ongeveer een week wordt deze dosis verhoogd naar 1,2 mg per dag. Het is bij het gebruik van Victoza belangrijk om voldoende te bewegen en gezond te eten. Het lichaam blijft op die manier goed reageren op de medicatie en op de insuline die de alvleesklier aanmaakt.

Victoza bestellen bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek

Victoza is verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken in verpakkingen van twee of drie voor gevulde pennen. Wilt u Victoza bestellen bij een samenwerkende apotheek, dan heeft u een recept van een arts nodig. Dokteronline.com brengt u in contact met een samenwerkende arts. Deze schrijft recept zelf uit na een online consult. Uw opdracht wordt vervolgens door de apotheek discreet verpakt en naar u opgestuurd. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt en ook de online betaling verloopt uiterst veilig. Uw medicijnen kunnen binnen 1 tot 3 werkdagen worden thuisgestuurd.

* Prijs is inclusief BTW.