Vruchtbaarheid zelftest voor de man

De Test-Point vruchtbaarheidstest voor mannen controleert de activiteit van de zaadcellen in het sperma. De uitslag geeft een goede indicatie van de vruchtbaarheid bij de man. De test is eenvoudig thuis uit te voeren. Meer info

Kosten vanaf
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid
Niet in voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

 • iDeal
 • Billink
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken

Wat is een Test-Point vruchtbaarheidstest voor mannen?

De Test-Point vruchtbaarheidstest voor mannen controleert de activiteit van de zaadcellen in het sperma. De uitslag geeft een goede indicatie van de vruchtbaarheid bij de man. De test is eenvoudig thuis uit te voeren. Na een uur kunt u zelf de uitslag controleren.

Waar wordt deze test voor gebruikt?

Het uitblijven van een zwangerschap kan onder andere veroorzaakt worden door verminderde vruchtbaarheid bij een van de partners. Mannen zijn verminderd vruchtbaar als hun sperma te weinig actief is. Met de vruchtbaarheidstest van Test-Point kunt u zelf nagaan hoe het met de kwaliteit van uw sperma gesteld is.

Hoe gebruikt u de vruchtbaarheidstest?

De vruchtbaarheidstest van Test-Point is eenvoudig uit te voeren. Let er wel op dat u alle stappen in de bijsluiter goed doorleest en nauwkeurig uitvoert. De test werkt als volgt:

 • Controleer de inhoud van de test en lees de bijsluiter zorgvuldig door;
 • Produceer een spermamonster door middel van masturbatie;
 • Voeg de testvloeistof toe zoals beschreven in de bijsluiter;
 • Zet het testbuisje in warm water en wacht een uur;
 • Schud het buisje en vergelijk de kleur van de inhoud met de kleuren op de bijgeleverde controlekaart;
 • Herhaal de test na minimaal een week.

De testkit bevat materiaal voor twee vruchtbaarheidstesten. Het sperma moet tweemaal gecontroleerd worden om een goed beeld van de vruchtbaarheid te krijgen. De kwaliteit van sperma kan namelijk door verschillende factoren beïnvloed worden. Wacht na de eerste test minimaal een week voordat u de tweede test afneemt. Mocht de uitslag van de tweede test erg afwijken van het eerste testresultaat, dan wordt geadviseerd om uw sperma in een laboratorium te laten controleren.

Uitslag van de vruchtbaarheidstest

Aan de hand van de controlekaart kunt u zien of uw sperma in de positieve of negatieve groep ligt. Komt de kleur van het monster overeen met een kleur in de positieve groep, dan is de kwaliteit van uw sperma waarschijnlijk (86% kans) normaal: u heeft dan minstens 20 miljoen actieve zaadcellen per milliliter sperma. Valt de kleur van het sperma onder de negatieve groep, dan is de kans groot (86%) dat de activiteit van uw sperma lager is dan normaal. Laat u in dat geval verder onderzoeken door een arts. Let op: een negatief resultaat betekent niet per se dat u onvruchtbaar bent. Gebruik altijd een anticonceptiemiddel als u geen kinderwens heeft.

Bijwerkingen

De vruchtbaarheidstest van Test-Point geeft geen bijwerkingen. Vermijd lichamelijk contact met de blauwe testvloeistof: deze vloeistof is giftig bij inslikken en irriteert bovendien de huid, slijmvliezen en luchtwegen.

Wanneer mag u de test niet gebruiken?

Deze Test-Point vruchtbaarheidstest is uitsluitend bedoeld voor volwassen mannen. Let op: mannen die kleurenblind zijn en daardoor moeite hebben met het waarnemen van rode en roze kleuren, kunnen het resultaat niet (goed) aflezen. Gebruik de test niet na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Vruchtbaarheid zelftest voor de man

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven