Wartec (Podofyllotoxin)

Wartec (Podofyllotoxin)

Wartec is een geneesmiddel tegen genitale wratten, bedoeld voor uitwendig gebruik. De werkzame stof podofyllotoxine doodt het virus dat wratten veroorzaakt en remt daarnaast de groei van de huidcellen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Wartec?

Wartec is een geneesmiddel tegen genitale wratten, bedoeld voor uitwendig gebruik. De werkzame stof podofyllotoxine doodt het virus dat wratten veroorzaakt en remt daarnaast de groei van de huidcellen. De wratten verdwijnen binnen een aantal weken na aanvang van de behandeling.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Dit geneesmiddel is bedoeld om genitale wratten te behandelen. Dit zijn kleine, bloemkoolachtige knobbeltjes op de huid van de penis, vagina, schaamlippen of anus. Genitale wratten zijn een seksueel overdraagbare aandoening (SOA): het virus dat de wratten veroorzaakt is zeer besmettelijk en kan door onbeschermd seksueel contact worden overgedragen.

Hoe gebruikt u Wartec?

Wartec is verkrijgbaar bij de apotheek als crème en als aanstipvloeistof. Gebruik Wartec op een schone, droge huid. Behandel alleen de wratten zelf en probeer de gezonde huid te vermijden. Smeer de omliggende huid eventueel in met wat zinkzalf of vaseline om huidirritatie te voorkomen.

Wartec crème kunt u met een vingertop aanbrengen op de wratten. De aanstipvloeistof moet met de applicator worden aangebracht. Volg hierbij de aanwijzingen in de bijsluiter. Was uw handen direct na gebruik. Vermijd contact met de ogen.

Let op: genitale wratten zijn zeer besmettelijk. Vermijd onbeschermd seksueel contact zolang u Wartec gebruikt en de wratten nog niet zijn verdwenen. Zo voorkomt u dat u uw partner besmet.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, moet Wartec als volgt gebruikt worden:

  • Gedurende 3 dagen tweemaal daags een kleine hoeveelheid Wartec aanbrengen op de wratten. Hierna volgt een pauze van 4 dagen.
Eventueel kunt u de kuur hierna herhalen. Zijn de genitale wratten na vier kuren nog steeds niet verdwenen, stop dan het gebruik van dit product en raadpleeg de arts.

Wartec is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Het gebruik van Wartec kan bijwerkingen veroorzaken, zoals:

  • Een branderig, prikkend gevoel en/of jeuk na het aanbrengen van het product. Meestal verdwijnt dit na een poosje. Zo niet, raadpleeg dan een arts;
  • Vanaf de tweede dag: pijn, roodheid en zweertjes op de behandelde wratten. Dit is een teken dat het medicijn begint te werken. Zijn deze klachten na een paar dagen nog steeds niet verdwenen, raadpleeg dan een arts.
In de bijsluiter vindt u meer informatie over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Wartec is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor podofyllotoxine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Behandeld wordt met een ander middel dat podophylline bevat;
  • Zwanger bent of borstvoeding geeft.
Er zijn voor dit product geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen bekend. Vermeld bij uw aanvraag echter wel altijd welke andere medicatie u gebruikt zodat de arts hier rekening mee kan houden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Wartec mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap of als u borstvoeding geeft: de werkzame stof in dit geneesmiddel is schadelijk voor een (ongeboren) baby.

Er gelden voor dit geneesmiddel geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (1)
4 / 5 gebaseerd op 1 reviews

Duurt even, werkt wel

A.J. (4/5)
Amsterdam, 12-06-2012

het duurde wel even voordat de wratjes minder werden, maar het werkt wel. Je hebt niet veel nodig dus doet best lang met een tube.

Product review - Wartec (Podofyllotoxin)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven