Xenical en uw arts

Een langer, vitaal en gezonder leven met minder of zelfs zonder overgewicht behoort tot uw mogelijkheden. Als u een dokter bezoekt dan zal deze vragen aan u stellen die hem of haar inzicht geven in uw gezondheidstoestand. Daarnaast zal de huisarts een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Onder andere gewicht, lengte en tailleomtrek, maar ook bloeddruk of een bloedanalyse kan worden gemeten. Op basis hiervan stelt de huisarts een diagnose en informeert u over de mogelijkheden van behandeling.

Vragen bij de anamnese

Tijdens deze anamnese (= onderzoek omtrent het ontstaan van ziekten en vroegere ziekten) door een huisarts kunt u o.a. vragen verwachten over de volgende onderwerpen. De huisarts hoeft niet alles te vragen, hij schat in welke vragen relevant zijn. - Medische historie: over risicofactoren en mogelijke complicaties van het overgewicht (bijv. hoge bloeddruk). - Historie van het lichaamsgewicht: bent u altijd zwaar geweest of was er een bepaalde aanleiding? - Historie van eventuele behandelingen - Familiegeschiedenis m.b.t. overgewicht - Dieethistorie, eetgewoonten, leefgewoonten - Geneesmiddelengebruik De dokter zal vervolgens samen met u een behandelplan maken met een realistisch behandeldoel.

Behandelplan overgewicht

Het behandelplan van de arts bevat meestal een voedingsadvies, bewegingsadvies en een verwijzing naar de diëtist. Bij ernstig overgewicht kan de arts een geneesmiddel voorschrijven. Er wordt een behandeldoel gesteld, dat dient als leidraad voor de behandeling.

Voordelen van behandeling van overgewicht

De voordelen van het verliezen van overgewicht zijn groot. Zelfs al vanaf een gewichtsverlies van 5% is er een effect op de bloeddruk, bloedglucose en tailleomtrek. Lees hier meer over de risico's van overgewicht.

Receptplichtige medicijnen

Dokteronline.com biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.