Hoe werkt Xenical?

Xenical is een afslankmiddel, dat ervoor zorgt dat er minder vet uit het voedsel opgenomen wordt. Dit vet wordt via de ontlasting kwijtgeraakt. Doordat u minder vet opneemt uit uw voeding, wordt het gemakkelijker om af te vallen.

Overgewicht

Overgewicht wordt uitgedrukt als de Quetelet index(BMI index). Deze houdt niet alleen rekening met uw gewicht, maar ook met uw lengte. U berekent hem als volgt: BMI = gewicht (kg.) / lengte² (m.) Doktoren schrijven Xenical voor als uw Quetelet index boven een bepaalde grens ligt. Namelijk boven de 27 als u een aandoening heeft, die door overgewicht kan verergeren, zoals hoge bloeddruk of hartzwakte. Als u verder nergens last van heeft schrijft de arts dit middel pas voor bij een Quetelet index van 30. Orlistat heeft zijn werking in de darmen. Het vermindert de omzetting van vet in stoffen die de darmen kunnen opnemen. Er blijft daardoor meer vet in de darmen. Dit vet komt er via de ontlasting gewoon weer uit. 

Receptplichtige medicijnen

Dokteronline.com biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.