Xenical

Goede voeding | Gezond afvallen


Voor veel mensen speelt eten een belangrijke rol in het dagelijks leven. We eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast is eten ook een sociale bezigheid of een manier om jezelf af te leiden. Goede voeding is belangrijk om u gezond te voelen en kan erg belangrijk zijn om uw gewicht op het juiste niveau te krijgen/houden. Goede voeding is een goed middel voor gezond afvallen. Hiermee wordt niet snel afvallen bedoeld maar op een natuurlijke en gecontroleerde manier afvallen.

Een uitgebalanceerde voeding bestaat uit minimaal drie maaltijden verdeeld over de dag. Het ontbijt, de lunch en de avondmaaltijd.
Voor een uitgebalanceerde, gezond dieet is het van belang dat u een goede verdeling kiest tussen de 5 grote voedingsgroepen:

Brood, aardappelen, deegwaren en diverse graanproducten zijn de basis.
Groente (minimaal 2 ons) en fruit (minimaal twee stuks)
Melkproducten. Dienen niet in grote hoeveelheden geconsumeerd te worden.
Vlees, vis, peulvruchten, eieren, sojaproducten overige vleesvervangers, noten en pinda`s. Belangrijk voor de gezonde vetten en vezels.
Vet, olie en zoetigheid. Vet is nodig in kleinere hoeveelheden en zoet zo min mogelijk. Iedereen heeft andere eetgewoonten en voorkeuren. Door te kiezen uit bovenstaande voedselgroepen is het goed mogelijk om lekker en toch gezond te eten. U kunt gebruik maken van de tips en richtlijnen om lekker en toch gezond te eten.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.