Xylocaïne

Xylocaïne

Xylocaïne bevat de huidverdovende stof lidocaïne. Dit medicijn zorgt ervoor dat de zenuwen in de huid geen pijnprikkels meer doorgeven aan de hersenen. De huid wordt hierdoor tijdelijk gevoelloos. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Xylocaïne?

Xylocaïne bevat de huidverdovende stof lidocaïne. Dit medicijn zorgt ervoor dat de zenuwen in de huid geen pijnprikkels meer doorgeven aan de hersenen. De huid wordt hierdoor tijdelijk gevoelloos.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Producten met lidocaïne worden gebruikt in situaties waarbij de huid plaatselijk verdoofd moet worden. Xylocaïne wordt onder andere toegepast bij:

  • Medische ingrepen, bijvoorbeeld het hechten van een wond of inbrengen van een infuus;
  • Het zetten van een tatoeage of piercing;
  • Aambeien (pijnlijke, jeukende uitstulpingen rond de anus);
  • Galbulten of insectenbeten;
  • Zenuwpijn.
Huidverdovende zalf wordt soms ook door mannen gebruikt om premature ejaculatie (voortijdige zaadlozing) te voorkomen. De werkzame stof lidocaïne zorgt ervoor dat de eikel minder gevoelig is voor prikkeling, waardoor de zaadlozing beter kan worden uitgesteld.

Hoe gebruikt u Xylocaïne?

Xylocaïne is onder andere verkrijgbaar als zalf en als spray. De verdovende werking van Xylocaïne begint binnen een paar minuten en houdt enkele uren aan. Breng het product altijd heel dun en spaarzaam aan op de huid. Vooral als u de zalf gebruikt tegen premature ejaculatie moet u heel voorzichtig te werk gaan: teveel verdovende zalf kan de eikel helemaal gevoelloos maken. Gebruik tijdens de geslachtsgemeenschap een condoom om te voorkomen dat de geslachtsorganen van uw partner ook minder gevoelig worden. Breng het product niet aan op een beschadigde huid, en vermijd contact met de ogen. Was na het aanbrengen direct uw handen.

Dosering

Een arts bepaalt hoe u dit product moet gebruiken. De algemene richtlijnen voor volwassenen zijn als volgt:

  • Bij aambeien: tweemaal daags en na iedere ontlasting het product dun aanbrengen.
  • Bij jeuk en (zenuw)pijn: naar behoefte aanbrengen. Gebruik nooit meer dan 5 tot 10 gram per keer en wacht na deze dosis minimaal 8 uur voordat u het product weer gebruikt.
  • Voor andere aandoeningen of doeleinden zal een arts een aangepaste dosering adviseren. Ook voor kinderen geldt een ander doseringsadvies. In de bijsluiter leest u meer over de dosering van dit geneesmiddel.

Bijwerkingen

Xylocaïne wordt over het algemeen probleemloos verdragen, maar kan soms lichte bijwerkingen geven, waaronder:

  • Huidirritatie, zoals roodheid en (na uitwerking van de verdoving) jeuk of een branderig gevoel op de plek waar het product is aangebracht.
Ervaart u klachten die niet in de bijsluiter vermeld staan of heeft u veel last van de bijwerkingen, neem dan contact op met een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Gebruik Xylocaïne niet als u overgevoelig bent voor lidocaïne of een van de andere stoffen in het product. Overleg met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel als u lijdt aan epilepsie, hartritmestoornissen, een aandoening van het hart, de lever of nieren, of een andere aandoening. Xylocaïne kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Een arts weet welke medicijnen beter niet met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

U kunt Xylocaïne gewoon gebruiken als u zwanger bent, mits u het product volgens de aanbevolen dosering gebruikt. Geeft u borstvoeding, smeer de zalf dan niet op de tepels.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Xyloca�ne

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven