Yentreve

Yentreve

De werkzame stof in Yentreve is duloxetine, een middel dat ervoor zorgt dat zenuwcellen beter met elkaar kunnen communiceren. Yentreve heeft met name een gunstige uitwerking op de zenuwcellen in de spieren van de urinebuis. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Yentreve?

De werkzame stof in Yentreve is duloxetine, een middel dat ervoor zorgt dat zenuwcellen beter met elkaar kunnen communiceren. Yentreve heeft met name een gunstige uitwerking op de zenuwcellen in de spieren van de urinebuis. Deze spieren worden hierdoor sterker, waardoor de urine beter kan worden opgehouden. Yentreve bestrijdt zodoende bepaalde vormen van urine-incontinentie.

Waar wordt het voor gebruikt?

Yentreve wordt voorgeschreven bij stress-urine-incontinentie, ook wel inspanningsincontinentie genoemd. Bij deze vorm van incontinentie wordt er steeds een beetje urine verloren als er plotselinge druk op de blaas komt, bijvoorbeeld bij niesen, hoesten, bukken of tillen. Doordat Yentreve zorgt voor sterkere spieren rond de urinebuis, kunt u de urine beter ophouden.

Hoe gebruikt u Yentreve?

De capsule Yentreve moet in zijn geheel worden doorgeslikt. Als u snel last heeft van maagklachten, kunt u Yentreve het beste tijdens of na de maaltijd innemen. Het kan enige tijd duren voordat u merkt dat Yentreve begint te werken. Toch is het belangrijk om dit medicijn te blijven gebruiken. Overleg met een arts als de klachten na twee tot vier weken nog niet verminderd zijn. Als u wilt stoppen met Yentreve, moet het gebruik van dit middel altijd geleidelijk worden afgebouwd om ontwenningsverschijnselen als hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid te voorkomen.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:

  • Volwassenen: tweemaal daags 40 mg.
Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken. Bent u vergeten om Yentreve in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele hoeveelheid van dit medicijn om de vergeten dosis te compenseren.

Bijwerkingen

Het gebruik van Yentreve kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, diarree, buikpijn, meestal van voorbijgaande aard
  • Slaperigheid, duizeligheid, sufheid
  • Droge mond
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Er is weinig bekend over het effect dat Yentreve kan hebben op een (ongeboren) baby. Gebruik dit geneesmiddel daarom uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft.

Yentreve kan uw reactievermogen beïnvloeden. Bestuur geen voertuig of machine als u last heeft van duizeligheid, slaperigheid of sufheid.

Alcohol versterkt bijwerkingen als sufheid en duizeligheid. Houd hier rekening mee en staak of beperk uw inname van alcoholische dranken zolang u dit geneesmiddel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Yentreve

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven