Zantac

Zantac otc

Zantac is een maagzuurremmer. Het vermindert de aanmaak van maagzuur. Zantac bevat Ranitidine. Raniditine behoort tot de H2 -blokkers, een medicijngroep die de maagzuurafgifte remt door blokkade van de histamine-2-receptoren in de maagwand. Meer info

Kosten vanaf
€ 8,20
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

  • iDeal
  • Billink
  • MisterCash
  • Klarna
  • Bitcoin
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Dienst
Kosten opdracht *
Dienst – Kosten opdracht *

Wat is Zantac?

Zantac is een maagzuurremmer. Het vermindert de aanmaak van maagzuur. Zantac bevat Ranitidine. Raniditine behoort tot de H2 -blokkers, een medicijngroep die de maagzuurafgifte remt door blokkade van de histamine-2-receptoren in de maagwand.

Maagzuur

De symptomen van brandend maagzuur zijn een aanhoudende en/of scherpe pijn. Deze pijn speelt vooral op na het eten, aangezien de productie van maagzuur dan het grootst is. Maagzuur wordt gemaakt door maagwandklieren, dit zijn cellen in het slijmvlies van de maagwand. Maagzuur breekt onder andere voedseldeeltjes af. U kunt last krijgen van dit zuur wanneer u te veel maagzuur aanmaakt of wanneer er wondjes in het maagslijmvlies zitten.

Hoe moet u Zantac gebruiken?

Als u voornamelijk `s nachts last hebt van maagzuur kunt u Zantac het best na de avondmaaltijd of voor het slapen innemen. Gebruikt u Zantac twee keer per dag? Dan is het aan te raden de tabletten ook `s ochtends na het ontbijt in te nemen. U kunt de tabletten doorslikken met een half glas water.

Let op

Dit medicijn mag niet genomen worden tijdens de zwangerschap of in de periode dat u borstvoeding geeft. Het is nog niet duidelijk of Zantac schade aan het ongeboren kind of de zuigeling kan aanbrengen. Lees in de bijsluiter meer informatie over het gebruik van dit medicijn tijdens zwangerschap of borstvoeding. Tijdens de eerste dagen van gebruik kunt u zich duizelig voelen. Het is dan aan te raden om geen auto te rijden. Na enkele dagen zal de duizeligheid wegtrekken. Het gebruik van alcohol is af te raden, aangezien alcohol de maag irriteert. U kunt alles eten wat uw maag verdraagt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zantic (Zantac)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven