Zineryt

Zineryt

Zineryt is een bacteriedodende lotion voor op de huid. Dit medicijn bevat erythromycine, een antibioticum dat de acnebacterie doeltreffend uitschakelt. Het toegevoegde zink versterkt het effect van erythromycine, zodat de lotion een extra sterke werking heeft. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Zineryt?

Zineryt is een bacteriedodende lotion voor op de huid. Dit medicijn bevat erythromycine, een antibioticum dat de acnebacterie doeltreffend uitschakelt. Het toegevoegde zink versterkt het effect van erythromycine, zodat de lotion een extra sterke werking heeft. U kunt Zineryt online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. U heeft daarvoor wel een (online) recept nodig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Zineryt voor bij matige tot ernstige vormen van acne. Bij deze aandoening is de huid van het gezicht, en soms ook van de nek, schouders of borst, ontsierd door pukkels, puisten, mee-eters en/of onderhuidse ontstekingen. Bij acne maken de talgklieren veel huidvet aan. Dit is een uitstekende voedingsbodem voor de acnebacterie. Als een verstopte talgklier besmet wordt met deze bacterie, ontstaat er een ontsteking. Dit veroorzaakt de puistjes. Zineryt doodt de acnebacteriën op de huid, waardoor er minder ontstekingen kunnen ontstaan. Bovendien zorgt de lotion ervoor dat de huid zich sneller herstelt. Onzuiverheden verminderen en de huid wordt rustiger en gaver.

Hoe gebruikt u Zineryt?

Gebruik de lotion altijd op een goed gereinigde huid. De flacon is voorzien van een depper waarmee u de lotion gemakkelijk op de huid kunt aanbrengen. Behandel niet alleen de puisten, maar het hele huidoppervlak op de plaatsen waar u snel last heeft van acne. Laat de lotion goed drogen voordat u eventueel make-up aanbrengt. Laat Zineryt niet in de ogen, mond of andere slijmvliezen komen. Gebeurt dit toch, spoel de lotion dan goed uit met lauw water. Merkt u na een aantal weken geen verbetering of worden de klachten erger, overleg dan met een arts. Het kan zijn dat u beter een ander medicijn kunt proberen. Houd er rekening mee dat de lotion vlekken kan geven op kleding, beddengoed en ander textiel.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Zineryt online beschikbaar in verpakkingen van 30 ml en 90 ml. Tenzij een arts anders voorschrijft, is het gebruikelijke doseringsadvies voor Zineryt als volgt:

  • Tweemaal daags een dun laagje lotion aanbrengen op de aangedane plekken.
Dit medicijn is niet geschikt voor jonge kinderen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Zineryt geeft mogelijk bijwerkingen, waaronder:

  • Huidirritatie (roodheid, branderig gevoel) op de plekken waar de lotion is aangebracht. Deze klachten trekken meestal vanzelf weer weg.
  • Schilferende en/of droge huid;
  • Jeuk.
Heeft u veel last van bijwerkingen, overleg dan met een arts. Soms helpt het om het medicijn tijdelijk wat minder vaak aan te brengen tot de klachten verdwenen zijn. Meer informatie over de bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Zineryt is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik de lotion niet als u:

  • Overgevoelig bent voor erythromycine, andere macrolide-antibiotica, zink of een van de gebruikte hulpstoffen.
Gebruikt u nog andere medicijnen, overleg dan met een arts of en hoe u deze kunt combineren met Zineryt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Zineryt uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zineryt

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven