Zovirax (Aciclovir)

Zovirax (Aciclovir)

Zovirax tabletten is een antiviraal geneesmiddel dat voorgeschreven wordt bij infecties die worden veroorzaakt door het herpes simplex en herpes zoster virus. Het bevat de stof aciclovir. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Zovirax?

Zovirax tabletten is een antiviraal geneesmiddel dat voorgeschreven wordt bij infecties die worden veroorzaakt door het herpes simplex en herpes zoster virus. Het bevat de stof aciclovir. Zovirax wordt in de cel omgezet in de werkzame stof, die ervoor zorgt dat het virus zich niet meer kan delen. Hierdoor nemen de klachten door het virus af.

Wanneer wordt Zovirax gebruikt?

Zovirax wordt voorgeschreven ter behandeling van het herpes simplex virus en bij het herpes zoster virus. Daarnaast wordt Zovirax ingezet om herpes infecties te voorkomen bij patiënten met een verminderde weerstand.

Herpes simplex: deze aandoening wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus (HSV). Het komt vaak voor op bij de huid, mond, ogen en geslachtsorganen. Er ontstaan blaasjes die na enige tijd indrogen tot korstjes. Bij een verminderde weerstand, stress en menstruatie komt het virus vaak tot uiting. Herpes simplex is besmettelijk. Het kan worden overgebracht door rechtstreeks contact met de huid of slijmvliezen. Maar ook door aanraking van de herpes uitslag met de vingers is verspreiding naar andere plaatsen van het lichaam mogelijk.

Herpes zoster: deze huiduitslag is ook wel bekend onder de naam gordelroos. Het wordt veroorzaakt door het varicella zoster virus. Bij infectie ontstaan er kleine blaasjes die dicht bijeen liggen en jeuk en pijn kunnen veroorzaken. Patiënten met herpes zoster hebben waarschijnlijk het virus opgelopen tijdens de kinderziekte waterpokken. Het herpes zoster virus kan tot uiting komen bij een slechte weerstand. Het virus is besmettelijk en kan via de lucht of vocht uit de blaasjes worden overgedragen. Alleen mensen die nooit waterpokken hebben gehad zijn vatbaar voor het virus.

Zijn er bijwerkingen?

Zoals alle geneesmiddelen, kan het gebruik van Zovirax bijwerkingen opleveren. Het meest komt hoofdpijn, duizeligheid, jeuk, huiduitslag en maag- darmklachten voor. Ook moeheid en koorts kunnen optreden. De volledige lijst bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Gebruik Zovirax niet tijdens zwangerschap of borstvoeding. Overleg dit eerst met uw arts.

Lees voor het gebruik van Zovirax tabletten altijd de bijsluiter.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zovirax (Aciclovir)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven