Zydol (Tramadol)

Zydol (Tramadol)

Zydol is een sterke pijnstiller. De werkzame stof in dit geneesmiddel is tramadol, een morfine-achtig analgeticum dat pijnprikkels dempt en zo matige tot hevige pijn bestrijdt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Zydol is niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Een alternatieve behandeling met dezelfde werkzame stof vind u hier. U vindt op deze pagina onze overige medicijnen voor de behandeling van "Pijn".

Wat is Zydol?

Zydol is een sterke pijnstiller. De werkzame stof in dit geneesmiddel is tramadol, een morfine-achtig analgeticum dat pijnprikkels dempt en zo matige tot hevige pijn bestrijdt. Zydol is momenteel niet verkrijgbaar via de apotheek. Alternatieve pijnstillers met dezelfde werkzame stof zijn Tramal en Tramadol Ratio. Voor deze medicijnen heeft u een recept van een arts nodig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Opioïde pijnstillers als Zydol, Tramadol Ratio en Tramal worden gebruikt bij matige tot hevige pijn die niet genoeg verlicht wordt door paracetamol of ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID’s). Artsen schrijven dit medicijn onder andere voor bij zenuwpijn, pijn bij ziekte, na een operatie of verwonding, reumatische pijn, migraine, spit en hevige menstruatiepijn.

Hoe gebruikt u Zydol?

Pijnstillers met tramadol zijn verkrijgbaar bij de apotheek in verschillende varianten, waaronder tabletten, druppels, capsules en zetpillen. De capsules en tabletten neemt u zonder te kauwen met wat water in. De druppels kunt u oplossen in wat water of op een suikerklontje druppelen en dat opzuigen. U kunt Zydol voor, tijdens of na de maaltijd innemen. De zetpillen zijn bedoeld voor anaal gebruik. Zydol werkt binnen een half uur tot een uur. De pijnstillende werking houdt zo’n zes uur lang aan. Een arts bepaalt hoe lang u deze pijnstiller moet blijven gebruiken. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van Zydol.

Dosering

Zydol en andere pijnstillers met tramadol zijn er in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken. Houdt u aan de voorgeschreven dosering. Tenzij een arts anders bepaalt, geldt voor de meeste pijnklachten het volgende doseringsadvies:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 50 – 100 mg tramadol iedere 4 tot 6 uur. De maximale dagdosering is 400 mg tramadol.
Voor kinderen jonger dan 12 jaar zal de arts een aangepaste dosering voorschrijven. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Pijnstillers op basis van tramadol kunnen bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

  • Slaperigheid, sufheid;
  • Duizeligheid;
  • Misselijkheid, overgeven;
  • Droge mond;
  • Obstipatie.
De meeste bijwerkingen verdwijnen na een poosje, als het lichaam gewend is geraakt aan het medicijn. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Zydol is niet voor iedereen een geschikte pijnstiller. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:

  • Overgevoelig bent voor tramadol of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Zwanger bent;
  • Veel alcohol, slaapmiddelen of andere (genees)middelen gebruikt die invloed hebben op het centrale zenuwstelsel;
  • Medicijnen van het type MAO-remmers (tegen depressie) gebruikt of pas geleden gebruikt heeft.
Zydol en andere pijnstillers op basis van tramadol hebben een wisselwerking met sommige andere geneesmiddelen. De arts weet om welke medicijnen het gaat. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Zydol niet als u zwanger bent. Geeft u borstvoeding, overleg dan met de arts of u deze pijnstiller veilig kunt gebruiken.

Pijnstillers op basis van tramadol kunnen vooral in het begin slaperigheid, sufheid en duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer en bedien geen gevaarlijke machines zolang uw reactievermogen niet optimaal is.

Alcohol kan bijwerkingen als slaperigheid en sufheid uitlokken of verergeren. Staak uw gebruik van alcohol zolang u deze pijnstiller inneemt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zydol (Tramadol)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven