Melatonine

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat het lichaam aanmaakt in de pijnappelklier in de hersenen. Het geeft het lichaam een signaal om te gaan slapen als het donker wordt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Melatonine?

Melatonine is een hormoon dat het lichaam aanmaakt in de pijnappelklier in de hersenen. Het geeft het lichaam een signaal om te gaan slapen als het donker wordt. Als het licht wordt, daalt het melatonine niveau, waardoor je wakker wordt. Als de melatonineafgifte verstoord raakt, kan dit slaapproblemen geven. Het medicijn Melatonine helpt slaapproblemen te verminderen en herstelt het verstoorde slaap-waakritme. Hierdoor verbetert uw nachtrust en heeft u minder last van vermoeidheid. Melatonine is een receptplichtig medicijn dat u kunt bestellen via de met Dokteronine.com samenwerkende apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Melatonine voor bij slaapproblemen, zoals moeite met inslapen, herhaaldelijk wakker worden of te vroeg wakker worden. Deze slaapstoornissen kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van blindheid, een jetlag, de overgang, ouderdom, het gebruik van bepaalde medicijnen of het werken in nachtdiensten. Melatonine kan ook worden gebruikt bij het afbouwen van het gebruik van synthetische slaapmiddelen. Het helpt uw slaapritme verbeteren, waardoor u beter slaapt. Dit zorgt voor een uitgerust en energiek gevoel.

Hoe gebruikt u Melatonine?

Melatonine is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in 1mg, 3mg en 5mg. Een samenwerkende arts bepaalt welke sterkte het beste past bij uw klachten. Slik de tablet of capsule 1 tot 2 uur voor het slapen gaan zonder te kauwen door met voldoende water. Neem Melatonine bij voorkeur met wat voedsel in. Gebruik dit geneesmiddel niet langer dan dertien weken achtereen zonder advies van een arts.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Melatonine als volgt:

 • Volwassenen: 1 tot 2 uur voor het slapen gaan 2 - 5 mg melatonine innemen met wat voedsel.
Voor kinderen zal een arts een aangepaste dosering voorschrijven. Houdt u aan de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Melatonine kan mogelijk wat bijwerkingen geven. U kunt dan bijvoorbeeld last krijgen van klachten als:

 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid;
 • Slaperigheid of slapeloosheid;
 • Droge mond;
 • Buikpijn, obstipatie;
 • Vaker en meer moeten plassen;
 • Abnormale dromen;
 • Onrustig gevoel, nervositeit;
 • Zweten.
De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk van aard. Ze verminderen of verdwijnen zodra het lichaam aan de werkzame stof gewend is. Is dat bij u niet het geval of heeft u veel last van de klachten, overleg dan met een arts. In de bijsluiter staat meer informatie over de mogelijke bijwerkingen van Melatonine.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Melatonine is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

 • Overgevoelig bent voor melatonine of een van de gebruikte hulpstoffen.
Lijdt u aan een bepaalde aandoening, zoals epilepsie, een leverziekte, nierafwijking of auto-immuunziekte, dan moet u extra voorzichtig zijn met dit geneesmiddel. Overleg met een arts of u Melatonine mag gebruiken. Vermeld bij uw bestelling bij de apotheek welke medicijnen of voedingssupplementen u gebruikt: Melatonine kan een wisselwerking met deze producten hebben. Een arts weet om welke medicijnen het gaat.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Melatonine niet, of uitsluitend op aanraden van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Melatonine kan soms duizeligheid of slaperigheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Combineer Melatonine niet met sterke drank: alcohol vermindert het effect van dit geneesmiddel.

Reviews (3)
4.5 / 5 gebaseerd op 3 reviews

Werkt kalmerend

Roland (5/5)
Belgie, 19-12-2013

Ik heb dit middel niet gekocht omdat ik niet in slaap kan vallen maar wel omdat ik nogal stress heb. Het hielp, ik ben nu kalmer.

-

Dokteronline (4/5)
-, 19-06-2012

Geachte mevrouw, Melatonine van een dosering hoger dan 0,3 mg valt onder de Geneesmiddelenwet. Dit betekent dat het niet zonder recept geleverd kan worden. Dokteronline is uiteraard genoodzaakt zich aan de geldende wetten te houden, vandaar dat het ook bij ons receptplichtig is. U kunt hier https://www.dokteronline.com/melatonine/dosering/ meer lezen over melatonine doseringen.

waarom zo duur?

Janny (4/5)
Hengelo, 18-06-2012

Melatonine werkt super zonder bijwerkingen in doseringen vanaf 1 mg. graag zou ik een verklaring willen waarom het verboden is om melatonine in de werkzame hoeveelheden in Nederland in te voeren. Als je bij IHerb in Amerika besteld kost het hooguit 8 dollar. maar op een of andere manier mag het niet meer ingevoerd worden. We leven blijkbaar niet in een vrij land, moeten hier de abnormaal hoge prijs betalen, alleen daarvan kun je dus weer wakker liggen...

Product review - Melatonine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven