Afslanken - overgewicht

Afslanken - overgewicht

Overgewicht is slecht voor de gezondheid. Wie te zwaar is kan bijvoorbeeld last krijgen van overbelaste kniegewrichten, slaapstoornissen en een hoge bloeddruk. Bovendien verhoogt zwaarlijvigheid het risico op allerlei ernstige aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Afslanken kan deze risico’s verminderen.

We spreken van overgewicht als iemand een body mass index (BMI, het kwadraat van de lichaamslengte gedeeld door het lichaamsgewicht) heeft van meer dan 25 punten. Vanaf 30 punten is er sprake van obesitas, oftewel ernstig overgewicht. Een BMI vanaf 40 punten valt in de categorie morbide obesitas: een levensbedreigende vorm van vetzucht.

Afslanken is de enige manier om een gezonder lichaamsgewicht te krijgen. Afslanken is echter een moeizaam proces wat veel doorzettingsvermogen vraagt. Gezonder eten en meer bewegen is de beste methode om gewicht te verliezen. Wie veel kilo’s moet afslanken, kan daarnaast gebruik maken van receptplichtige afslankmiddelen, zoals Xenical, Victoza of Mysimba. Deze medicijnen hebben een zeer krachtige werking en zorgen ervoor dat het afslanken sneller gaat.

Bekijk hieronder het uitgebreide assortiment afslankmiddelen dat bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken beschikbaar is. Wilt u slechts een paar kilo’s kwijt of wilt u na het afslanken op gewicht blijven, dan zijn er voedingssupplementen, vetblokkers of maaltijdvervangers die u hierbij een steuntje in de rug geven. Deze afslankmiddelen zijn zonder recept te bestellen via een met Dokteronline.com samenwerkende drogist en helpen u om een gezond gewicht te krijgen en te behouden.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie

Drogisterijproducten